Hírek

Megérkeztek az új technikai eszközök

IMG_3756

Ezekkel az eszközökkel képben leszünk!

IMG_3759

Tanulni élmény ilyen informatikai eszközökkel.

DSCF2701

Ezzel felpörgetjük a kreativitásunkat!

DSCF2703

Aztán a végén jól kisütünk mindent ezzel!

 

A Fiatalok Kulturális Szövetsége Ifjúsági Egyesület több éve folyamatosan és sikeresen együtt dolgozik határon túli civil szervezetekkel. A DAPS program ennek az együttműködésnek a következő állomása. A program egyik leglátványosabb eleme a technikai berendezések. 2012.08.31-ig megérkezett valamennyi a programban szereplő eszköz, ezért köszönet a partnereinknek.

 

 

 

A Fiatalok Kulturális Szövetsége Ifjúsági Egyesület egy határon átnyúló program keretében2012- 2013- ban Romániával ( Szatmárnémeti) együttműködve három képzés során 30 magyar és 30 román szerezhetett új képességeket, kompetenciákat több témakörben. A képzések során a résztvevők megtanulhatták a tűzzománc technika fortélyait, a kerámiakészítés lépéseit és gyártásának technológiáját, valamint új tudásra tehettek szert a fotózás, videózás témakörében.

 

Fotó -és videó oktatásA résztvevők számára a képzések során olyan technikák elsajátítására volt lehetőség, amelyet a továbbiakban is kamatoztathattak és bővült ezáltal a személyes sokszínűségük.

Mindhárom képzés során nagy hangsúlyt fektettek az oktatók arra, hogy olyan ismereteket adjanak át, ami a továbbiakban kamatoztathatnak a résztvevők.

 

 

 

 

A résztvevők számára a képzések során olyan technikák elsajátítására volt lehetőség, amelyet a továbbiakban is kamatoztathattak és bővült ezáltal a személyes sokszínűségük.

 

Mindhárom képzés során nagy hangsúlyt fektettek az oktatók arra, hogy olyan ismereteket adjanak át, ami a továbbiakban kamatoztathatnak a résztvevők.

 

Tűzzománc oktatás cikkA foglalkozás 4 hónapon keresztül zajlott, ahol a tanulók elsajátíthatták a

képzőművészeti technikáira vonatkozó ismereteket: festői zománc, és üveggyöngyök használata. A képzés ezen kívül lehetőséget kínált az egyszerű tűzzománc ékszerek készítésére is: fülbevaló,medál stb.

A készségfejlesztésen túl magába foglalta az anyag- és energiaköltséget, valamint a szerszámhasználatot is.

 

 

 

A Fiatalok Kulturális Szövetsége 2012-2013 évben kerámia tanfolyamot indított két csoportban 5-5 fővel.

 

Kerámia oktatás cikkA foglalkozásokon a résztvevők megismerkedhettek a hagyományos agyagformáló technikákkal, és lehetőségük nyílt különböző agyagfajták megismerésére. A cél a hagyományőrzésből kiindulva olyan tárgyak létrehozása, amelyek a népi funkcionalitás szellemiségét megtartva képesek a mai igényeknek megfelelni. Az elméleti szakasz során a résztvevők képet kaptak a népművészeti tárgyak létrehozásának hátteréről, megismerkedtek a design szemlélettel.

A kreatív szakaszban lehetőségük nyílt az önkifejezésre, több témakörben alkothattak szabadon és adhattak egyedi megoldásokat azokra a problémákra, amelyekkel a népművészet is foglalkozik. A képzés végén lévő összegző alkalom során megtanulták a népi égetési technikák alkalmazását, és lehetőségük nyílt csoportmunkában létrehozni egy közös alkotást.

A képzés fejlesztette a résztvevők kézügyességét, gondolkodásmódjukat pedig formálta, valamint tájékozottabbak lettek a művészetek terén. Fejlődött az önkifejezésük és az alkalmazkodó képességük. Megismerték a csoportmunkát, és annak jellemzőit.

 

 

 

A Fiatalok Kulturális Szövetsége 2012-2013 évben fotó-videó oktatást indított két csoportban 5-5 fővel.

 

Fotó -és videó oktatás cikkA tanfolyam célja, hogy megismertessük a fotózás különböző területeivel, és ízelítőt kaptak modellek stúdióban és külső helyszíneken való fotózásáról. A tanfolyam nem nélkülözte az elméleti alapismereteket, ezért ezt a képzésen elsősorban a fotózás világával még csak most barátkozóknak is ajánlottuk. A képzésen során az alapvető elméleti-technikai tudnivalókon kívül megismerkedhettek a portré-, világítástechnikai alapokkal stúdióban, a művészi fotózás világával és természetesen az elkészült képek utómunkájára is gondot fordítottunk.  Többek között:

 

Megismerkedtek a  Géptípusokkal, objektívekkel, az  analóg fotózás / digitális fotózás különbségeivel. A képformátumokkal, kamera formátumokkal

és többek között a Digitális Képszerkesztésével is.